ПСЖ – Челси 16.02.2016

pszh-chelsi-16-02-2016-logo

Заглавие: Футбол ПСЖ – Челси 16.2.2016 WebRip-Enhance

Друга информация:

Спорт: Футбол
Език: български
Времетраене: 100мин
Първенство: Шампионска лига
Кръг: 1/8 финал
Вид на записа: Web Rip
Video: MP4 Video (H264) 1024×576 25fps ~2500kbps
udio: MP3 48000Hz stereo 128kbps

ПСЖ взе аванс срещу Челси в Шампионската лига

Реkлама

Единсон Кавани ликува след отбелязването на втория гол във вратата на "Челси"

Единсон Кавани ликува след отбелязването на втория гол във вратата на „Челси“

Reuters

„Пари Сен Жермен“ успя да пречупи „Челси“ и да вземе гол аванс след първия осминафинален сблъсък в Шампионската лига, след като спечели домакинството с 2:1.

Въпреки че доминираше през по-голямата част от мача и създаде поне половин дузина хубави възможности, хората на Лоран Блан ще отидат за реванша в Лондон само с гол аванс.

Златан Ибрахимович и резервата Единсон Кавани реализираха головете за успеха на парижани, докато Джон Оби Микел реализира попадението за сините.

Двата отбора изиграха двубой на един дъх, в който обаче „Челси“ беше принуден повече да се брани и да разчита на контраатаки. В същото време вратарят на гостите Тибо Куртоа направи редица впечатляващи спасявания, за да защити шансовете на своя тим.

Нападателят на английския шампион Диего Коста беше обаче първият, който можеше да отбележи гол. Той беше намерен от Абдул Рахман Баба в наказателното поле и стреля от непосредствена близост, но с невероятен рефлекс вратарят на домакините Кевин Трап изби с една ръка в напречната греда.

Десет минути по-късно Златан Ибрахимович беше открит и също стреля с глава, но не успя да улучи добре топката и ударът му не затрудни Куртоа.
Все пак агресията в играта на ПСЖ даде резултат. Микел извърши нарушение пред наказателното поле в 39-ата минута и Ибрахимович застана зад топката. Шведският нападател заложи на силата, топката рикушира в Микел в стената и заблуди Куртоа. 

В последните секунди на полувремето обаче „Челси“ вкара гола минимум при това гостуване. След корнер Коста отклони топката и тя попадна в Микел, който от непосредствена близост реализира за 1:1.

През второто полувреме „Челси“ се бранеше, докато ПСЖ трудно излизаше от половината на противника. Въпреки това още в 49-ата минута Коста можеше да вкара след чудесен пробив на Вилиан, но не успя да преодолее отново Трап.
Минути по-късно ПСЖ отговори със сходна опасност, но отново без резултат. Заредиха се атака след атака пред вратата на Куртоа. В 62-ата минута Лукас беше най-близо до попадението, но белгиецът с великолепен рефлекс неутрализира удара му. Две минути по-късно цялата защита на „Челси“ беше въвлечена в избиването на удара на Матюиди.

Все пак влизането на Кавани даде нова свежест в нападението на френския шампион. Само четири минути след влизането си в игра той беше изведен зад защитата и от малък ъгъл стреля под плонжа на пресрещащия го Куртоа.

ПСЖ пропусна още една-две добри възможности до края на мача, но последните секунди принадлежаха на „Челси“, който можеше да измъкне равенството. Най-чистото от тях – ударът на Педро в 92-ата минута обаче от външната страна на вратата.

Въпреки това първата загуба 11 мача при Гуус Хидинк не лишава „Челси“ от шанс да продължи напред в турнира. Реваншът е на 9 март.

Реkлама

Screenshots:

pszh-chelsi-16-02-2016-img001 pszh-chelsi-16-02-2016-img002 pszh-chelsi-16-02-2016-img003

Реkлама

magnet_links sub

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.